Planinarska kuća Strahinjčica

Planinarska kuća kojom upravlja Planinarsko društvo „Strahinjčica“ smještena je na visini od 618 m na Strahinjčici, a izgrađena je od kamena.

Otvorena je u periodu od 1.4. do 1.11. i to subotom od 10 do nedjelje do 18 sati, a prema dogovoru, otvara se i u druge dane.

S terase se pruža prekrasan pogled na dolinu Krapine i okolnih mjesta sve do Medvednice. Ukupno broji 36 ležajeva koji su smješteni na katu u 4 spavaonice od kojih je jedna i s dva ležaja. Jednim dijelom spavaonice su opremljene krevetima na kat, a kuća raspolaže i s 10 rezervnih madraca.

Spavanje za planinare iznosi x EUR, a za ostale x EUR, krevetnina za jednokratnu upotrebu iznosi x EUR kn.

Kuća je opremljena sobom za goste kapacitetom 50 sjedećih mjesta, točionikom s 15 sjedećih mjesta, kuhinjom opremljenom prema standardima, sanitarnim čvorom i tuš kabinom. Osigurana je pitkom vodom iz vodospreme koja se puni iz gradskog vodovoda. U podrumu je opremljena zimska soba za oko 15 osoba. U neposrednoj blizini je vanjski sanitarni čvor s kabinama i umivaonikom.

Terasa na otvorenom može primiti oko 150 gostiju, a natkrivena terasa 25 gostiju za koje su osigurani stolovi i klupe. Uz kuću se nalazi i pečenjara – roštilj, ražanj.

M +385 91 677 6770

E pd.strahinjcica@hps.hr

W Planinarsko društvo Strahinjčica

Skip to content